Skip to content

CapMan Growth irtautuu RealMachinery Oy:stä

12/07/2021

CapMan Growth Lehdistötiedote
12 heinäkuuta 2021 klo 12:05

CapMan Growth irtautuu RealMachinery Oy:stä

CapMan Growth -rahasto on sopinut myyvänsä omistuksensa RealMachinery Oy:stä Wihuri Oy:lle. Yrityskauppa on 2017 perustetun CapMan Growth -rahaston viides irtautuminen.

RealMachinery on valtakunnallinen täyden palvelun konetalo, joka maahantuo, myy ja vuokraa maanrakennuskoneita. Yhtiön toiminta kattaa tämän lisäksi käytettyjen koneiden myynnin, huoltopalvelut, leasingin sekä varaosien myynnin, luoden sille vahvan arvoketjun.

Kaupan jälkeen Wihuri Oy tulee omistamaan RealMachinery Oy:n ja sen Suomessa toimivat tytäryhtiöt. Kauppaan eivät kuulu RealMachinery Oy:n ulkomailla toimivat yhtiöt.

”Omistusaikanamme RealMachinerysta on kasvanut täyden palvelun konetalo ja uskomme Wihurin tarjoavan vahvat lähtökohdat yhtiön edelleen kehitykselle ja kasvulle”, kertoo CapMan Growthin partneri Antti Kummu.

Kaupan myötä Wihuri pystyy tarjoamaan asiakkailleen entistä monipuolisemmat maanrakennuksen ratkaisut keskitetysti. Kauppa luo erinomaisen perustan Wihuri Oy Teknisen Kaupan kasvulle.

”Strategisesti yrityskauppa on Wihurin Tekniselle Kaupalle luonnollinen liike ja laajentuminen raskaisiin maansiirtokoneisiin. Kaupan myötä saamme laajan ja laadukkaan lisän ratkaisutarjontaamme. Wihuri on viime vuosina määrätietoisesti laajentanut uusiin asiakassegmentteihin. Haemme vahvaa kasvua nyt ja tulevaisuudessa.”, kommentoi Wihurin konsernijohtaja Risto Aarnio-Wihuri.

”Kauppa vahvistaa Wihuri Oy Teknisen Kaupan asemaa markkinoilla. Kaupan mukana saamme erinomaisen lisän tarjontaamme, hyvin hoidetut asiakassuhteet sekä tietenkin erittäin osaavan organisaation. Tämä on meille erittäin hieno mahdollisuus”, jatkaa Wihuri Oy Teknisen Kaupan toimialajohtaja Jonne Honkanen.

”Yrityskauppa antaa meille merkittävästi laajemmat hartiat palvella nykyisiä ja uusia asiakkaitamme valtakunnallisesti, niin konekaupassa kuin huolto- ja korjaamopalveluissakin. Wihuri Oy:llä on useiden vuosikymmenien kokemus maanrakennusalalta ja yritys tunnetusti palvelee asiakkaitaan joustavasti, nopeasti ja laadukkaasti. Wihuri Oy on johtava yritys teknisen kaupan toimialalla Suomessa, joten näkymät yhteiselle tulevaisuudelle ovat hyvin positiiviset. Yrityskaupan myötä uskomme, että Wihuri Oy:n osaaminen ja tuki mahdollistavat RealMachineryn kasvutarinan jatkumisen useiden vuosikymmenten ajaksi”, kommentoi RealMachinery Oy:n toimitusjohtaja Matti Salminen.

Kaupan jälkeen RealMachinery Oy:n toiminta jatkuu normaalisti osana Wihuri-konsernia. Järjestely ei vaikuta yhtiön nykyisiin asiakassuhteisiin eikä yhteistyökumppanuuksiin. Kauppa vaatii toteutuakseen vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Lisätietoja:

Antti Kummu, partneri, CapMan Growth, antti.kummu[a]capman.com,  puh +358 50 432 4486

Lisätietoa CapManista

CapMan Growth on johtava suomalainen kasvusijoittaja, joka tekee merkittäviä vähemmistösijoituksia startup-vaiheen jo ohittaneisiin, merkittävään kasvuun ja kansainvälistymiseen tähtääviin yrityksiin. CapMan Growth on osa CapMania, joka on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoitusalan asiantuntija, joka hallinnoi lähes neljän miljardin euron pääomia. CapMan toimii laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueet kattavat kohdeyhtiösijoittamisen, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaan kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varainhankinnan sekä analyysi-, raportointi- ja varainhoidon palvelut. CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Lontoossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. Yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001. Allekirjoitimme YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI) vuonna 2012. Lisätietoja osoitteesta www.capman.com/fi

Lisätietoa Wihuri-konsernista

Tekninen Kauppa on osa kansainvälistä monialakonsernia Wihuria, jolla on vahvat suomalaisjuuret. Wihuri-konserni toimii neljällä toimialalla, joita ovat pakkausteollisuus, päivittäistavaroiden tukkumyynti, tekninen tukkumyynti sekä lentotoiminta. Wihuri-konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 1,8 miljardia euroa, ja se työllistää noin 5200 oman alansa ammattilaista 30 maassa.

Wihuri Oy Tekninen Kauppa -toimialan edustuksessa Suomessa ovat muun muassa brändit Wille, John Deere, Bobcat, Linde, Mazak, Eberspächer ja Metabo. Tekninen Kauppa -toimialalla on oma maanlaajuinen huoltoverkosto tuotteiden tukena. Wihuri Oy Tekninen Kauppa on Suomessa markkinajohtaja ympäristönhoitokoneissa sekä palveluratkaisuissa niiden kunnossapitoon ja huoltamiseen.

Lisätietoa RealMachinerysta

Vuonna 2010 perustettu RealMachinery Oy on valtakunnallinen täyden palvelun konetalo, joka myy, vuokraa, huoltaa, korjaa sekä varustelee maanrakennuskoneet jokaiseen käyttötarkoitukseen. Koneryhmään kuuluvat RealMachineryn lisäksi Dae-Tek Oy, jolla on yli 25 vuoden kokemus konekaupasta ja maahantuonnista, RealLift Oy, joka on erikoistunut nostinten ja nostureiden myyntiin sekä lisälaitekauppaan keskittyvä RealParts Oy. Vuonna 2020 RealMachinery-konekonsernin liikevaihto oli 75 miljoonaa euroa ja se työllisti noin sata henkilöä.