Skip to content

CapMan tuo markkinoille uuden kysyttyihin kansainvälisiin pääomarahastoihin sijoittavan ohjelman

26/10/2021

CapMan Wealth Services lehdistötiedote
26.10.2021 klo 15.30

CapMan tuo markkinoille uuden kysyttyihin kansainvälisiin pääomarahastoihin sijoittavan ohjelman 

CapManin varainhoitoyhtiö CapMan Wealth Services lanseeraa ensimmäisen kansainvälisen ratkaisun yhteissijoittamiseen yhteistyössä kansainvälisen pääomarahastojen hallinnoijan AlpInvest Partners B.V. (”AlpInvest”) kanssa. CWS Investment Partners (”CWSIP”) -rahaston muodossa toimiva ohjelma sijoittaa Yhdysvaltalaisiin keskisuuriin buyout-rahastoihin AlpInvestin rinnalla. Asiakkaille räätälöity tuote on osa CapManin strategiaa laajentaa ja hajauttaa tuotevalikoimaansa tarjoamalla paikallisille sijoittajille pääsyn listaamattomaan markkinaan myös Pohjoismaiden ulkopuolella.

CWSIP tekee sijoituksia pääomarahastoihin, joiden strategiana on sijoittaa listaamattomiin keskisuuriin yhtiöihin Yhdysvalloissa. CapMan Wealth Services valitsee CWSIP:n kohderahastot tuottohistorian ja sopivuuden perusteella samasta valikoimasta, johon AlpInvest itse sijoittaa. Kyseessä on CapMan Wealth Servicen ensimmäinen listaamattoman markkinan ohjelma, johon on kerätty pääomia noin 90 miljoonaa dollaria pääosin yhtiön nykyasiakkailta. Seuraava räätälöity ohjelma on tavoitteena avata uusille sijoittajille vuoden 2022 ensimmäisen puoliskon aikana.

”CWSIP on täysin ainutlaatuinen kokonaisuus Suomessa ja kansainvälisesti vasta neljäs laatuaan. Ohjelman kautta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme mahdollisuuden sijoittaa yhdessä AlpInvestin kanssa samoihin rahastoihin, joihin he myös itse sijoittavat. Ensimmäinen ohjelma tarjottiin pääasiallisesti CapMan Wealth Servicen nykyasiakkaille, mutta tulemme lanseeraamaan seuraavan, laajemmalle sijoittajakunnalle suunnatun, ohjelman jo ensi vuonna”, kertoo CapMan Wealth Services -yhtiön managing partner Christian Borgström.

”On ollut hienoa päästä kehittämään täysin ainutlaatuista ohjelmaa yhteistyössä AlpInvestin kanssa. Moni kansainvälisesti arvostettu rahastonhoitaja tuo pääomarahastonsa markkinoille lähitulevaisuudessa ja nämä kiinnostavat myös pohjoismaisia sijoittajia. Koska AlpInvest lähtökohtaisesti sijoittaa näihin samoihin rahastoihin riippumatta siitä valitsemmeko niitä omaan ohjelmaamme vai emme, pystymme takaamaan sen, että asiakkaamme sijoittavat vain kohteisiin, joihin myös AlpInvest itse uskoo. Näin varmistumme siitä, että etujen yhteensovittaminen onnistuu paremmin kuin tavallisissa rahastojen rahastoissa”, lisää CapMan Wealth Services -yhtiön pääomasijoituksista vastaava johtaja Mikael Falck.

”CWSIP on uraauurtava ohjelma myös CapManin tuotevalikoimassa. Palvelemme paikallista pohjoismaista sijoittajakuntaa 30 vuoden kokemuksella listaamattomasta markkinasta ja tulemme jatkossa tuomaan tälle asiakaskunnalle muitakin täydentäviä kansainvälisiä ratkaisuja. Laajan osaamisemme pohjalta voimme tarjota ja tuotteistaa asiakkaillemme parhaita ratkaisuja sekä omien rahastojemme että tarjoomaamme täydentävien ulkopuolisten tuotteiden muodossa”, sanoo CapManin toimitusjohtaja Joakim Frimodig.

AlpInvest perustettiin vuonna 2000 kahden hollantilaisen eläkeyhtiön yhteistoimena hoitamaan yhtiöiden omia pääomasijoituksia. Nykyään se on yksi maailman suurimmista pääomasijoittajista yli 76 miljardin dollarin sitoumuksilla perustamisen jälkeen.

Lisätietoja:

Christian Borgström, managing partner, CapMan Wealth Services, p. 040 595 5393

Mikael Falck, head of private markets, CapMan Wealth Services, p. +46 70 260 34 70

CapMan Wealth Services on CapManin määräysvaltaomisteinen tytäryhtiö, joka tarjoaa kokonaisvaltaista omaisuudenhoitopalvelua sekä listatulla, että listaamattomalla markkinalla. wealth.capman.com. 

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Tarjoamme laajan kirjon sijoitustuotteita ja palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli 4 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Nykyiset sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varainhankinnan sekä analyysi-, raportointi- ja varainhoidon palvelut. CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Allekirjoitimme YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI) vuonna 2012. www.capman.com/fi