Skip to content

CapMan Special Situations sijoittaa Marinetekiin

09/12/2021

CapMan Special Situations lehdistötiedote 9.12.2021 klo. 12:00

CapMan Special Situations sijoittaa Marinetekiin

CapMan Special Situations -rahastosta tulee Marinetek-konsernin enemmistöomistaja tavoitteenaan kehittää yhtiötä korkeatasoisten venesatamien ja edistyksellisten kelluvien ratkaisujen johtavana toimittajana.    

CapMan Special Situations -rahasto on toteuttanut kattavan pääomarakennejärjestelyn Marinetek-konsernissa. Järjestelyssä CapManin hallinnoima rahasto on hankkinut enemmistön yhtiön osakkeista ja sijoittaa uutta pääomaa liiketoiminnan kehitykseen. Osana järjestelyä pääosa yhtiön lainapääomasta on siirtynyt CapMan Special Situations -rahaston omistukseen.

Marinetek on johtava korkeatasoisten kelluvien ratkaisujen toimittaja, jonka erikoisalaa ovat venesatamat, kelluvat aallonvaimentimet, huvilalaiturit sekä muut kelluvan rakentamisen ratkaisut. Suomessa perustetulla ja maailmanlaajuisesti toimivalla Marinetekilla on joustava kansainvälinen logistiikkaketju ja tuotantoa 9 maassa. Yhtiö on toimittanut yli 2 500 venesatamaa 55 maahan.

“Marinetek-brändi on vahva ja yhtiön laituri- sekä venesatamaratkaisut ovat kansainvälisesti arvostettuja. Pohjoismaissa Marinetek on johtava laitureiden toimittaja ja maailmalla sillä on johtava asema korkeatasoisten venesatamien ja kelluvien ratkaisujen toimittajana. Yhtiön toiminta kattaa Euroopan, Lähi-Idän, Aasian ja Pohjois-Amerikan markkinat. Nyt toteutettava järjestely mahdollistaa Marinetekin taseen kokonaisvaltaisen uudelleenjärjestelyn ja tarvittavat kasvuinvestoinnit”, sanoo CapMan Special Situations -tiimin partneri Antti Uusitalo.

“Marinetek on saavuttanut paljon yhtiön perustamisesta vuonna 1994. Tämä kauppa luo yhtiölle vahvan rahoituspohjan, joka mahdollistaa sen seuraavan kasvuvaiheen toteuttamisen muutaman vaikean vuoden jälkeen. Kaupan myötä Marinetekillä on hyvät edellytykset onnistua kasvutavoitteissaan”, sanoo Marinetekin perustaja Ilkka Seppälä.

“Olen erittäin tyytyväinen siihen, että yhtiön rahoitus on nyt vakaalla pohjalla. Veneteollisuudella menee paremmin kuin koskaan ja tilauskannat ovat ennätyskorkealla. Odotamme, että investoinnit myös satamien infrastruktuuriprojekteihin jatkavat kasvuaan tulevina vuosina. CapManin sijoituksen avulla tulemme merkittävästi nopeuttamaan kasvuamme kaikilla tärkeimmillä markkinoillamme”, sanoo Marinetek-konsernin toimitusjohtaja Mika Parviainen.

CapMan Special Situations sijoittaa taloudellisessa murrosvaiheessa oleviin yrityksiin, niiden kehittämiseen sekä tervehdyttämiseen. Sijoitusalueen toiminnan keskiössä ovat joustavat omaan pääomaan ja velkojen uudelleenjärjestelyyn liittyvät rahoitusratkaisut sekä vaativat rakenneuudistukset ja operatiiviset muutosprosessit. CapMan Special Situations on vastuullinen sijoittaja, jonka tavoitteena on edistää yhteiskunnan hyvinvointia varmistamalla, että elinkelpoiset yritykset pääsevät haastavien vaiheiden yli ja voivat jälleen menestyä. CapManin kanssasijoittajina Marinetek-järjestelyssä toimivat Karri Kaitue ja Heikki Westerlund, jotka yhdessä CapManin kanssa osallistuvat Marinetekin kehittämiseen.

Lisätietoja:

Antti Uusitalo, partneri, CapMan Special Situations, puh. +358 40 020 2663

Mika Parviainen, toimitusjohtaja, Marinetek Group, puh. +358 50 464 3867

Marinetek Group

Marinetek tunnetaan ympäri maailmaa toimittamistaan huippuluokan venesatamista ja kelluvista erikoisratkaisuistaan. Yhtiöllä on alan kattavin tuotteisto, suurin tuotantokapasiteetti sekä yli 300 asiantutijan kansainvälinen verkosto, jotka takaavat vaativimpien kelluvien ratkaisujen toteuttamisen kaikkialla maailmassa.

Marinetekin päätuotteet ovat maailman maineen saavuttaneet raskasbetoniponttonit ja kelluvat aallonvaimentimet. Mallistoa täydentävät puu- ja alumiinirakenteiset laiturit, huvilalaiturit sekä alan tarvikkeet. Marinetek tarjoaa asiakkailleen ”avaimet-käteen” -palveluja, joihin kuuluvat mm. konseptointi, suunnittelu, valmistus, logistiikka ja asennus.

Marinetek toimii yli 40 maassa ja sillä on valmistusta 9 maassa. 27 vuoden aikana yhtiö on toimittanut yli 2500 venesatamaa 55 maahan.      

www.marinetek.net

CapMan

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Tarjoamme laajan kirjon sijoitustuotteita ja palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli neljän miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Nykyiset sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varallisuuden hallinnoinnin, sekä analyysi-, raportointi- ja back office -palvelut. CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Allekirjoitimme YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI) vuonna 2012.

www.capman.com

Kuva: Palm Jumeirah Marinas, Dubai, United Arab Emirates