Skip to content

CapMan Nordic Real Estate -rahasto irtautuu useasta kiinteistöstä

04/01/2022

CapMan Real Estate lehdistötiedote

4.1.2022 klo. 9.00

CapMan Nordic Real Estate -rahasto irtautuu useasta kiinteistöstä

Vuonna 2013 perustettu arvonluontiin keskittyvä CapMan Nordic Real Estate -rahasto on sopinut irtautumisista ja toteuttanut useita kiinteistöjen myyntejä. Rahasto siirtyy voitonjakoon, kun nämä viimeaikaiset irtautumiset ovat toteutuneet.

Rahasto irtautui joulukuun lopussa Kööpenhaminan keskustassa sijaitsevasta 7 955 neliömetrin suuruisesta asuin-, toimisto- ja liikekäytössä olevasta Vesterbrogade 80-kiinteistöstä. Rahasto myi vuonna 2015 hankitun kiinteistön COPI:lle. CapManin omistuksen aikana rakennusta on kunnostettu muun muassa muuntamalla aikaisemmin käyttämätöntä ullakkotilaa asunnoiksi. Asuntojen odotetaan valmistuvan vuoden 2022 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Rahasto irtautui lokakuun lopussa kööpenhaminalaisesta asuntosalkusta. Yhteensä 12:sta, keskeisellä paikalla sijaitsevasta, kiinteistöstä koostuvassa salkussa on 186 asuntoa ja kokonaisuudessaan 33 070 vuokrattavaa neliömetriä. Rahaston omistusaikana tilat modernisoitiin ja niiden käyttötarkoitusta muunnettiin. Lisäksi kiinteistöjen energia- ja vesitehokkuutta parannettiin.

Joulukuussa rahasto solmi lisäksi sitovan sopimuksen irtautua Ruotsissa sijaitsevasta kiinteistöstä. Kaupan odotetaan toteutuvan tulevien kuukausien aikana. Irtautumisen jälkeen CapMan Nordic Real Estate -rahasto siirtyy voitonjakoon.

“Olemme erittäin tyytyväisiä ensimmäisen arvonluontirahastomme suoritukseen. Rahastomme viimeisimmät transaktiot osoittavat lähestymistapamme tehokkuuden. Olemme onnistuneesti toteuttaneet rahaston arvonluontistrategiaa muokkaamalla Kööpenhaminassa sijaitsevista asuinkiinteistöistä vakaamman tuottoprofiilin omaavia kohteita. Kiitämme sijoittajiamme, jotka ovat luottaneet tiimiimme. Nyt keskitymme rahaston jäljellä olevista kohteista irtautumiseen,” kommentoi CapMan Real Estaten managing partner Mika Matikainen.

Näiden sovittujen irtautumisten jälkeen rahastossa on neljä Tanskassa ja Ruotsissa sijaitsevaa kohdetta jäljellä. Tiimi sijoittaa tällä hetkellä sen kolmannesta arvonluontirahastosta, joka perustettiin vuonna 2020.

Lisätietoja:

Mika Matikainen, managing partner, CapMan Real Estate, puh. 040 519 0707

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Tarjoamme laajan kirjon sijoitustuotteita ja palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli 4 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Nykyiset sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varainhankinnan sekä analyysi-, raportointi- ja varainhoidon palvelut. CapManin palveluksessa on noin 160 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Allekirjoitimme YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI) vuonna 2012. www.capman.com/fi.