Skip to content

Erikoissijoitusrahasto CapMan Nordic Property Income Fund hankkii modernin varastokohteen Ruotsissa vahvistaen rahaston varastokiinteistösalkkua entisestään

17/01/2022

CapMan Real Estate lehdistötiedote

17.1.2022 klo. 09:00

Erikoissijoitusrahasto CapMan Nordic Property Income Fund hankkii modernin varastokohteen Ruotsissa vahvistaen rahaston varastokiinteistösalkkua entisestään

CapMan Nordic Property Income Fund (“CMNPI”) on sijoittanut Göteborgin lähettyvillä Mölnlycken yrityspuistossa sijaitsevaan varastokohteeseen.

Kohteeseen kuuluu kaksi vierekkäistä kiinteistöä, joista yksi on 7 000 neliömetrin suuruinen korkeatasoinen vuonna 2018 valmistunut varastokiinteistö ja toinen vielä rakentamaton tontti, jolla on rakennusoikeutta noin 4 000 neliömetrin suuruiselle varasto- tai toimistorakennukselle. CapMan suunnittelee kohteelle energiansäästötoimenpiteitä, joiden myötä olemassa oleva varastokiinteistö savuttaisi ympäristösertifikaatin.

Kiinteistö on tällä hetkellä kokonaisuudessaan täyteen vuokrattu kahdelle vuokralaiselle: ruotsalaiselle urheiluyhtiö Renew Groupille ja Ruotsin johtavalle padel-toimijalle PDL Centerille.

Sijainti on logistiikkakiinteistölle erinomainen, sillä se sijaitsee lähellä Göteborgia, Landvetterin lentokenttää ja Boråsia, sekä Malmöhön ja Osloon vieviä pääteitä.

“Houkutteleva sijainti, kiinteistön erinomainen kunto, sen moninaiset käyttömahdollisuudet ja vakaat vuokralaiset tekevät tästä erinomaisen lisän kassavirtatuottoon perustuvalle rahastollemme. Olemassa olevat rakennusoikeudet tarjoavat mahdollisuuden jatkokehitykselle,” sanoo CapMan Real Estate Ruotsin vetäjä ja partneri, Anna Reuterskiöld.

CMNPI-rahastolta vahva suoritus vuonna 2021

CMNPI-rahasto toteuttaa kiinteistötyypeittäin sekä maantieteellisesti hajautettua kassavirtatuottoon perustuvaa strategiaa. Vuoden 2021 lopussa rahaston kohteet jakautuivat pääosin Tanskassa, Ruotsissa ja Suomessa sijaitseviin varasto- ja toimistokiinteistöihin. Rahasto menestyi vuonna 2021 hyvin ja sen tuotto oli noin 11 %*.

“Hajautettu vakaaseen kassavirtaan perustuva strategiamme yhdistettynä kykyymme toteuttaa transaktioita ja valita hyviä kohteita on osoittautunut erittäin onnistuneeksi, sillä se on mahdollistanut erinomaiset riskikorjatut tuotot koko pandemian ajan. Tällä hankinnalla lisäämme modernien varastokiinteistöjen määrää rahastossamme. Varastokiinteistöt ovat tällä hetkellä erittäin suosittuja Pohjoismaissa, sillä korkealaatuiselle ja hyvällä paikalla sijaitsevalle varastotilalle on kysyntää,” kommentoi CMNPI rahastojohtaja ja CapMan Real Estaten sijoitusjohtaja Sampsa Apajalahti.

CapMan Real Estate hallinnoima kiinteistövarallisuus on tällä hetkellä noin 4,0 miljardia euroa. Kiinteistösijoitustiimissä työskentelee 60 kiinteistösijoittamisen ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Lontoossa.

CMNPI-rahasto on erikoissijoitusrahasto, joka palauttaa sijoittajille vähintään 75 % kassavirrasta vuosittain. Rahasto keskittyy sijoituksissaan erityisesti tasaista vuokrakassavirtaa tuottaviin kiinteistöihin kuten kevyisiin teollisuus- ja varastokiinteistöihin, moderneihin toimistoihin, tarvevetoisiin vähittäiskauppakohteisiin sekä megatrendien tukemiin asumisen erikoiskiinteistöihin.  Erityisesti pitkäaikaisten kasvunäkymien tukemissa pohjoismaisissa kaupungeissa sijaitsevat likvidit kiinteistöt kiinnostavat. Rahasto on avoin uusille merkinnöille neljä kertaa vuodessa ja tavoittelee 7 % vuosittaista tuottoa.*

* Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta.

Lisätietoja:

Anna Reuterskiöld, partneri and CapMan Real Estate Ruotsin johtaja, puh. +46 731 54 22 31

Sampsa Apajalahti, sijoitusjohtaja, CMNPI rahastojohtaja, CapMan Real Estate, puh. 040 575 2363

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Tarjoamme laajan kirjon sijoitustuotteita ja palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli 4 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Nykyiset sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varainhankinnan sekä analyysi-, raportointi- ja varainhoidon palvelut. CapManin palveluksessa on noin 160 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Allekirjoitimme YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI) vuonna 2012. www.capman.com/fi.