Skip to content

CapMan Real Estate hankkii neljän toimistokohteen salkun Helsingistä

25/05/2022

CapMan Real Estate lehdistötiedote
25.5.2022 klo. 14.00

CapMan Real Estate hankkii neljän toimistokohteen salkun Helsingistä

CapMan Nordic Real Estate III -rahasto hankkii neljä Helsingin Pasilassa, Vallilassa ja Kalastamassa sijaitsevaa toimistorakennusta Goldman Sachs Asset Management:ilta ja Cromwell Property Group:ilta. CapManin tavoitteena on modernisoida tiloja sekä parantaa kohteiden energiatehokkuutta. Kohteet täydentävät erinomaisesti rahaston arvonluontistrategiaa.

Kohteiden yhteenlaskettu vuokrattava pinta-ala on 35 000 neliömetriä. Keskeiset sijainnit sekä ylivertaiset julkisen liikenteen yhteydet tekevät kohteista erityisen houkuttelevia muun muassa tuleville vuokralaisille. Pasilanraitio 5 sijaitsee aivan kauppakeskus Triplan läheisyydessä, Kumpulantie 3 sijaitsee Vallilassa, lähellä Pasilaa, Elimäenkatu 26 sijaitsee Vallilan sydämessä ja Vanha Talvitie 11 sijaitsee nopeasti kasvavalla Kalasataman alueella metroaseman läheisyydessä.

“Pasila-Vallila-Kalastama työssäkäyntialue on yksi suurimmista toimistokeskittymistä Helsingissä. Julkinen raideliikenne ja loistava sijainti tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia toimitiloja tarvitseville yrityksille, mutta alueen toimistokanta kaipaa päivitystä. Tavoitteenamme onkin luoda houkuttelevia työpaikkoja modernisoimalla tiloja ja parantamalla niiden energiatehokkuutta sekä lopulta myös hakea kohteille energiasertifikaatteja. Strategisesti kohteet sopivat rahastoomme erinomaisesti”, kommentoi CapMan Real Estaten sijoitusjohtaja, Sampsa Apajalahti.

Vuonna 2020 perustettu 564 milj. euron suuruinen CapMan Nordic Real Estate III -rahasto sijoittaa pääasiassa pohjoismaisiin kasvukeskuksissa sijaitseviin toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöihin.

CapMan Real Estate hallinnoima kiinteistövarallisuus on tällä hetkellä noin 4,0 miljardia euroa. Kiinteistösijoitustiimissä työskentelee 60 kiinteistösijoittamisen ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Lontoossa.

Lisätiedot:

Sampsa Apajalahti, sijoitusjohtaja, CapMan Real Estate, +358 40 575 2363

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa yli kolme vuosikymmentä yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli 4,7 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Olemme sitoutuneita asettamaan tavoitteita hiilidioksidipäästöjemme vähentämiselle Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Tarjoamme lisäksi varainhoitoa. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan sekä analyysi-, raportointi- ja back office -palvelut. CapManin palveluksessa on noin 180 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi

Kuvassa: Kumpulantie 3