Skip to content

CapMan Growth irtautuu puolijohdevalmistaja Picosunista

16/06/2022

CapMan Growth lehdistötiedote

16.6.2022 klo 14.45

CapMan Growth irtautuu puolijohdevalmistaja Picosunista

Yhdysvaltalainen puolijohteiden markkinajohtaja Applied Materials Inc. on ostanut Picosun Oy:n. Picosun oli irtautumishetkellä CapManin arvokkain kohdeyhtiö. Sijoitus on ollut erittäin onnistunut ja irtautumisen myötä vuonna 2017 perustettu Growth-rahasto siirtyy voitonjakoon.

CapMan sijoitti Picosuniin vuonna 2019, jonka jälkeen yhtiö on kasvanut rakentamalla uusia tuotantolaitoksia, laajentumalla uusille markkinoille ja kehittämällä ALD-teknologiaa erityisesti erikoistuneelle puolijohdeteollisuudelle. Espoossa sijaitsevalla Picosunilla on toimintaa Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Yhtiö palvelee satoja asiakkaita, joista osa kuuluvat suurimpien Nasdaq-listattujen yhtiöiden joukkoon, ja se työllistää yli 200 henkilöä maailmanlaajuisesti.

ALD, eli atomikerroskasvatus, on suomalainen teknologia, jonka avulla voidaan luoda alle nanometrin paksuisia kalvoja, jotka ovat edellytys nykyaikaisen elektroniikan toimivuudelle. ALD-teknologiaa käytetään muun muassa piikiekoissa, sensoreissa, optoelektroniikassa ja terveysteknologiassa, ja uusia sovelluskohteita kehitetään jatkuvasti.

”Picosun on menestyksekäs kasvutarina, joka on saavuttanut kansainvälisen tunnustuksen ja lojaalin asiakaskunnan. Vahvistunut johto ja laajentunut tuotantokapasiteetti sekä panostukset ohjelmistonkehitykseen ovat rakentaneet vahvan pohjan tulevalle kasvulle yhdessä uuden omistajan kanssa. Menestystarinan taustalla on Picosunin toimitusjohtaja Jussi Rauteen johdolla toimiva erinomainen tiimi. On myös ollut kunnia tehdä tiivistä yhteistyötä erittäin sitoutuneen pääomistajan Stephen Industriesin (Kustaa Poutiaisen perhesijoitusyhtiö) sekä muiden aktiivisten sijoittajien kanssa”, sanoo CapMan Growthin senior partner Juha Mikkola.

Irtautumisen toteutumisen seurauksena CapMan Growth Equity Fund 2017 Ky -rahasto siirtyy voitonjakoon. Rahastossa on jäljellä kahdeksan kohdetta. Picosun on CapManin toimintahistorian arvokkain kohdeyhtiö irtautumisvaiheen yritysarvon perusteella.

Lisätietoja:

Juha Mikkola, senior partner, CapMan Growth 050 590 0522

CapMan Growth on johtava pohjoismaalainen kasvusijoittaja, joka tekee merkittäviä vähemmistösijoituksia vahvaan kasvuun ja kansainvälistymiseen tähtääviin yrityksiin. CapMan Growth on osa CapMania, joka on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa yli kolme vuosikymmentä yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli 4,7 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Olemme sitoutuneita asettamaan tavoitteita hiilidioksidipäästöjemme vähentämiselle Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Tarjoamme lisäksi varainhoitoa. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan sekä analyysi-, raportointi- ja back office -palvelut. CapManin palveluksessa on noin 180 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Lisätietoja osoitteista growth.capman.com ja www.capman.com

Picosunin johtava ALD-ohutkalvoteknologia mahdollistaa tulevaisuuden teolliset ratkaisut uusilla huippuluokan pinnoitusmenetelmillä, yli neljän vuosikymmenen uraauurtavalla kokemuksella. PICOSUN™ -ALD-laitteistot ovat tänä päivänä tuotantokäytössä useissa eturivin teollisuusyrityksissä ympäri maailmaa. Picosunin päämaja sijaitsee Suomessa, tytäryhtiöt Saksassa, Pohjois-Amerikassa, Singaporessa, Japanissa Eteläkoreassa, Kiinassa ja Taiwanissa, sekä sivutoimistot Ranskassa ja Intiassa, ja yrityksellä on maailmanlaajuinen myynti- ja huoltoverkosto. Lisätietoja osoitteesta www.picosun.com