Skip to content

Ilkka Tomperi palaa CapManille ja aloittaa CapMan Real Estaten operatiivisena johtajana

31/10/2022

CapMan Real Estate 31.10.2022 klo 12.00

Ilkka Tomperi palaa CapManille ja aloittaa CapMan Real Estaten operatiivisena johtajana

Ilkka Tomperi on nimitetty CapMan Real Estate -tiimin partneriksi ja operatiiviseksi johtajaksi 1.2.2023 alkaen.

Tomperi tulee CapManille YIT:ltä, jossa hän toimi Kiinteistökehitys-segmentin johtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Sitä ennen hän työskenteli kiinteistösijoituksista vastaavana johtajana työeläkeyhtiö Varmassa. Ennen Varmaa hän toimi partnerina CapMan Real Estatessa, jossa hän toimi keskeisessä roolissa CapMan Real Estaten perustaessa pohjoismaista organisaatiotaan ja ensimmäistä pohjoismaista kiinteistöpääomasijoitusrahastoaan. Tomperilla on myös kokemusta johtajana Franklin Templeton Investmentissä sekä salkunhoitajana Valtion Eläkerahastossa. Tomperilla on ollut useita luottamustehtäviä ja hän toimii tällä hetkellä listaamattomiin kiinteistökohteisiin sijoittavien tahojen eurooppalaisen etujärjestö INREV:in hallituksen varapuheenjohtajana sekä Aalto-yliopiston kiinteistösijoittamisen työelämäprofessorina. Tomperi on koulutukseltaan kauppatieteiden tohtori.

”Olen erittäin iloinen saadessani toivottaa Ilkan tervetulleeksi takaisin tiimiimme lähes kymmenen vuoden jälkeen. Ilkka toimi CapMan Real Estatessa tiimimme kannalta tärkeässä vaiheessa, kun olimme vasta perustamassa pohjoismaisia toimintojamme. Sen jälkeen kiinteistöliiketoimintamme on kasvanut harppauksin ja jatkaa voimakkaan kasvun tiellä. Ilkan laaja kokemus ja osaaminen kansainvälisiltä kiinteistömarkkinoilta vahvistaa tiimiämme entisestään ja operatiivisena johtajana hän tulee olemaan merkittävässä roolissa CapMan Real Estaten kasvustrategian edelleen implementoinnissa”, sanoo CapMan Real Estaten managing partner Mika Matikainen.

”Olen erittäin iloinen uudesta tehtävästäni. Operatiivisen johtajan pesti on uusi CapMan Real Estaten organisaatiossa ja roolin tarve korostuu hallinnoitavien pääomien ja tiimin kasvun, uusien tuotteiden ja maantieteellisen fokuksen laajenemisen myötä. Minulla on upeat muistot CapManista vuosien takaa ja on hienoa päästä kehittämään Real Estaten potentiaalia edelleen”, sanoo Ilkka Tomperi.

Lisätietoja:

Mika Matikainen, managing partner, CapMan Real Estate, p. 040 519 0707

Tietoja CapManista

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa yli kolme vuosikymmentä yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli 4,9 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Olemme sitoutuneita asettamaan tavoitteita hiilidioksidipäästöjemme vähentämiselle Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Tarjoamme lisäksi varainhoitoa. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan sekä analyysi-, raportointi- ja back office -palvelut. CapManin palveluksessa on noin 180 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi