Skip to content

CapMan Real Estate ja Agat Ejendomme ovat sopineet myyvänsä Tanskan ainoan outlet-kylän, Ringsted Outletin, Patrizialle kauppahintaan 390 milj. Tanskan kruunua

21/12/2022

CapMan Real Estate lehdistötiedote 
21.12.2022 klo 8.35

CapMan Real Estate ja Agat Ejendomme ovat sopineet myyvänsä Tanskan ainoan outlet-kylän, Ringsted Outletin, Patrizialle kauppahintaan 390 milj. Tanskan kruunua

CapMan Nordic Real Estate -rahaston ja Agat Ejendomme A/S:n yhteisyritys on sopinut Ringsted Outletin myynnistä Patrizialle kauppahintaan 390 miljoonaa Tanskan kruunua (n. 52 miljoonaa euroa). Kyseessä  on yksi harvoista Manner-Euroopassa toteutuneista outlet-keskuksen myynneistä koronaviruspandemian alun jälkeen. Kaupan odotetaan toteutuvan 31.1.2023.

Vuonna 2013 perustettu CapMan Nordic Real Estate -rahasto on CapManin ensimmäinen pohjoismainen arvonluontistrategialla sijoittava kiinteistörahasto. Rahasto on voitonjaossa ja siinä on kolme kohdetta jäljellä. Tiimi sijoittaa nyt kolmannesta 564 miljoonan euron suuruisesta pohjoismaisesta kiinteistörahastostaan.

Vuonna 2008 avattu 13 400 neliömetrin suuruinen kokonaisuus on kehittynyt suhteellisen tuntemattomasta konseptista Skandinaviassa vakiintuneeksi premium-tason outlet-keskukseksi. Noin 50 liikettä ja kaksi ravintolaa sisältävän ostoskylän vuokralaisiin kuuluvat huippubrändit, kuten Hugo Boss, Nike, Adidas, Levi’s ja Peak Performance. Ringsted Outlet on selvinnyt koronaviruspandemiasta hyvin. Keskus teki parhaan tuloksensa ikinä vuonna 2021 sekä liikevaihdolla että käynneillä mitattuna siitä huolimatta, että se sai sulkutoimien takia olla auki ainoastaan kymmenen kuukautta.

”Outlet-kauppa on osoittautunut vahvaksi ja Ringsted Outletissa toimivien liikkeiden myynti on ollut pandemiaa edeltävää aikaa vilkkaampaa. Viime vuosien aikana uudistunut ostoskäyttäytyminen on tehnyt outlet-keskuksista entistä suositumpia. Asiakkaat hakevat jälleen kokemuksellisuutta vähittäiskaupasta ja laadukkaat tuotteet alennettuun hintaan ovat kysyttyjä, kuten myös mukavat, ulkoilmassa sijaitsevat ostoskeskukset”, sanoo CapMan Real Estate Tanskan managing partner Torsten Bjerregaard

Lisätietoja:

Mika Matikainen, managing partner, CapMan Real Estate, 040 519 0707

Tietoja CapManista

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa yli kolme vuosikymmentä yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä noin 5 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Olemme sitoutuneita asettamaan tavoitteita hiilidioksidipäästöjemme vähentämiselle Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Tarjoamme lisäksi varainhoitoa. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan sekä analyysi-, raportointi- ja back office -palvelut. CapManin palveluksessa on noin 180 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi

Tietoja Agat Ejendomme:sta

Agat Ejendomme on tanskalainen Nasdaq-listattu kiinteistöyhtiö, joka omistaa, operoi ja optimoi ostos- ja outlet-keskuksia. Lue lisää osoitteesta www.agat.dk.