Skip to content

Erikoissijoitusrahasto CapMan Nordic Property Income Fund hankkii julkisen sektorin vuokralaisen ankkuroiman kevyen teollisuuden kiinteistön, Tanskassa

27/12/2022

CapMan Real Estate lehdistötiedote
27 joulukuuta 2022 klo. 10:15

Erikoissijoitusrahasto CapMan Nordic Property Income Fund hankkii julkisen sektorin vuokralaisen ankkuroiman kevyen teollisuuden kiinteistön, Tanskassa

Erikoissijoitusrahasto CapMan Nordic Property Income Fund hankkii Brabrandissa, Aarhusin kunnassa Tanskassa sijaitsevan julkisen sektorin vuokralaisen ankkuroiman kevyen teollisuuden kiinteistön. Kiinteistö on erinomainen lisäys rahastoon, sillä siinä yhdistyy varastokiinteistöjen kysynnän kasvu ja julkisen sektorin pitkä vuokrasopimus.

Kiinteistön, Sintrupvej 17–19, vuokrattava pinta-ala on noin 4,600 m2 ja se sijaitsee Brabrandissa, Aarhusissa. Alue on pääasiallisesti kevytteollisuus- ja logistiikka- aluetta, jonka läheisyydessä on myös asuin- ja toimistokiinteistöjä. Brabrand on osa Aarhusin kuntaa ja sijaitsee vain 7 kilometrin päässä Aarhusin kaupungin keskustasta, johon pääsee autolla noin 15 minuutissa, pyörällä 25 minuutissa ja alueella on myös hyvät julkisen liikenteen yhteydet. Kiinteistö on vuokrattu usealle vuokralaiselle, joista suurin on Aarhusin kunta, pitkäaikaisella vuokrasopimuksella.

Tavanomaisten ylläpito- sekä kunnostustöiden lisäksi, CapManin tavoitteena on parantaa kiinteistön vastuullisuusprofiilia pitkällä aikavälillä tekemällä energiansäästötoimia sekä sertifioimalla kiinteistö tulevaisuudessa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä tästä lisäyksestä vakaaseen vuokrakassavirtaan keskittyvään rahastoomme. Kysyntä Aarhusin varasto- ja kevyen teollisuuden kiinteistöjen markkinalla on tällä hetkellä suurta ja tämä sijainniltaan erinomainen sekä käytännöllinen kiinteistö on ihanteellisessa asemassa hyötyäkseen siitä,” kertoo CapMan Real Estate Tanskan johtaja, partneri, Peter Gill.

”Tämä on erinomainen lisä rahastoon ja sen kasvavaan varastokiinteistöportfolioon. Transaktio on myös esimerkki paikallisuudestamme Pohjoismaissa. Vaikka markkinatilanne on haastavampi, myös mahdollisuuksia löytyy. Pitkäaikainen kassavirta kevyen teollisuuden kiinteistöstä kunnallisella vuokralaisella sopii rahastoon täydellisesti,” kommentoi CapMan Real Estaten sijoitusjohtaja, CMNPI:n rahastojohtaja, Sampsa Apajalahti.

Kiinteistö hankittiin Hermod Ejendomme A/S:lta. CMNPI:tä kaupassa avusti RUBIK Properties.

CMNPI-rahasto on erikoissijoitusrahasto, joka palauttaa sijoittajille vähintään 75 % kassavirrasta vuosittain. Rahasto keskittyy sijoituksissaan erityisesti tasaista vuokrakassavirtaa tuottaviin kiinteistöihin kuten kevyisiin teollisuus- ja varastokiinteistöihin, moderneihin toimistoihin, tarvevetoisiin vähittäiskauppakohteisiin sekä megatrendien tukemiin asumisen erikoiskiinteistöihin.  Erityisesti pitkäaikaisten kasvunäkymien tukemissa pohjoismaisissa kaupungeissa sijaitsevat likvidit kiinteistöt kiinnostavat. Rahasto on avoin uusille merkinnöille neljä kertaa vuodessa ja tavoittelee 7 % vuosittaista tuottoa.*

CapMan Real Estate hallinnoima kiinteistövarallisuus on tällä hetkellä noin 4,5 miljardia euroa. Kiinteistösijoitustiimissä työskentelee 65 kiinteistösijoittamisen ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Lontoossa.

* Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta.

Lisätietoja:

Peter Gill, partneri, CapMan Real Estate Tanskan johtaja, peter.gill@capman.com, +45 20 43 55 63

Sampsa Apajalahti, sijoitusjohtaja, CMNPI rahastojohtaja, CapMan Real Estate, sampsa.apajalahti@capman.com, +358 40 575 2363

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Tarjoamme laajan kirjon sijoitustuotteita ja palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä noin 5 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Nykyiset sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varainhankinnan sekä analyysi-, raportointi- ja varainhoidon palvelut. CapManin palveluksessa on noin 180 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Allekirjoitimme YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI) vuonna 2012. www.capman.com/fi.