Skip to content

CapMan Infra sijoittaa Napieriin, johtavaan kalankasvatusalan kriittisen kuljetusinfrastruktuurin tarjoajaan

06/02/2023

CapMan Infran tiedote
6 helmikuuta 2023 klo 08:00

CapMan Infra sijoittaa Napieriin, johtavaan kalankasvatusalan kriittisen kuljetusinfrastruktuurin tarjoajaan

CapMan Infra sijoittaa Napieriin, joka on Norjan suurin lohen prosessointialusten varustamo ja alan johtava toimija maailmanlaajuisesti. Yhtiö operoi kuuden aluksen laivastoa, ja sen asiakkaat ovat maailman suurimpia kalanviljelyalan yrityksiä.

Napier perustettiin vuonna 1995. Yhtiö on maailman ensimmäinen prosessointialuksiin erikoistunut varustamo ja se on toiminut tässä segmentissä vuodesta 2008. Napierin pääkonttori sijaitsee Norjan Bømlossa, ja yrityksen palveluksessa on noin 75 työntekijää.

Napierin aluksia käytetään viljeltyjen lohien prosessointiin ja kuljettamiseen merellä sijaitsevista kasvattamoista maalla sijaitseviin jalostuslaitoksiin. Prosessointialusten käytön odotetaan yleistyvän, koska ne takaavat kaloille parhaan mahdollisen hyvinvoinnin, parantavat bioturvallisuutta ja lisäävät kuljetustehokkuutta. Prosessointialusten käyttö eliminoi kalojen kuolleisuuden kuljetuksen aikana ja vähentää huomattavasti hiilidioksidipäästöjä kuljetettua lohikiloa kohti. Alusten mahdollistama bioturvallisuus myös vähentää tautien leviämisriskiä viljellyn kalan ja luonnonkalakantojen keskuudessa.

Sektorin tukena ovat vahvat makrotrendit, kuten maailmanlaajuisesti kasvava proteiininkulutus ja viljellyn lohen kysyntä. Yli 50 prosenttia maailmassa tuotetusta lohesta viljellään Norjassa ja viranomaiset sääntelevät toimintaa tarkasti, jotta tuotanto pysyy kestävällä tasolla.

Napierin omistavat tällä hetkellä yhtiön avainhenkilöstö sekä Amar Group ja Kverva. Avainhenkilöstö jatkaa omistajana uuden enemmistöomistaja CapMan Infran kanssa.

”Olemme erittäin vaikuttuneita palvelun laadusta, jota Napier pystyy tarjoamaan asiakkailleen, ja uskomme, että yhtiöllä on merkittävää kasvupotentiaalia. Yhtiö täyttää myös kaikki infrastruktuurisijoituksen kriteerit, ja tarjoaa välttämättömiä palveluja pohjoismaisen ruoantuotannon ja elintarviketurvallisuuden varmistamiseksi. Odotamme innolla, että pääsemme tukemaan Napieria liiketoiminnan kasvattamisessa”, sanoo CapMan Infran partneri Pekko Haaksluoto.

”Olemme tyytyväisiä saatuamme CapMan Infran uudeksi enemmistöomistajaksemme. CapMan Infra on tehnyt meihin vaikutuksen omistautumisellaan yhtiön tukemiseksi. Uutena enemmistöomistajana CapMan Infra tarjoaa vankan perustan tulevalle kasvulle ja kehitykselle. Olemme erittäin innoissamme Napierin tulevaisuudesta uuden omistajamme kanssa”, sanoo Napierin toimitusjohtaja Kjetil Tufteland.

Napier on CapMan Nordic Infrastructure II -rahaston toinen sijoitus. Sijoituksella edistetään rahastolle määriteltyjä ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyviä tavoitteita. Napier edistää parempaa bioturvallisuutta ja kalojen hyvinvointia lohenviljelyalalla ja vähentää kasvihuonekaasupäästöjä viljeltyä lohikiloa kohti muihin markkinoilla oleviin vaihtoehtoihin eli perinteisiin lohenkuljetusaluksiin verrattuna.

Lisätietoja:
Pekko Haaksluoto, partneri, CapMan Infra, p. +358 40 584 6031

Tietoja CapManista

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa yli kolme vuosikymmentä yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä noin viiden miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Olemme sitoutuneita asettamaan tavoitteita hiilidioksidipäästöjemme vähentämiselle Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Tarjoamme lisäksi varainhoitoa. Palveluliiketoimintaamme kuuluu hankinta- ja ostotoiminnan palvelut. CapManin palveluksessa on noin 190 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi

Tietoja Napierista

Napier on maailman ensimmäinen kasvatetun lohen prosessointialuksiin erikoistunut varustamo. Yhtiö perustettiin vuonna 1995 ja se on operoinut prosessointialuksia vuodesta 2008 lähtien. Napierin laivastoon kuuluu kuusi alusta. Yrityksen pääkonttori on Bømlossa, Norjassa ja se työllistää noin 75 henkilöä. Lisätietoja on osoitteessa www.napier.no