Skip to content

CapMan on myynyt tytäryhtiönsä JAY Solutionsin

02/02/2023

CapMan lehdistötiedote

2.2.2023 klo 8.30

CapMan on myynyt tytäryhtiönsä JAY Solutionsin

CapMan Oyj on yhdessä JAY:n vähemmistöomistajien kanssa myynyt tytäryhtiönsä JAY Solutions Oy:n (”JAY”) ruotsalaiselle Bas Invest Ab:lle sekä JAY:n toimivalle johdolle.

CapManista tuli JAY:n liiketoiminnan enemmistöomistaja vuonna 2019 osana varainhoito, analytiikka ja raportointiyhtiö JAM Advisorsin hankintaa. Vuonna 2020 JAY:n liiketoiminta eriytettiin CapManin ydinliiketoimintaan kuuluvasta varainhoitopalvelusta mahdollistaakseen sen kehittämisen varainhoidon tukitoiminnosta erilliseksi analytiikka- ja raportointipalveluyhtiöksi. JAY:ssa työskenteli vuoden 2022 lopussa 20 henkilöä ja sen liikevaihto oli 2,1 miljoonaa euroa. Liikevaihto on kasvanut vuositasolla yli 35 % vuodesta 2019.

JAY:n velaton kauppahinta oli 8,5 milj. euroa sisältäen 0,5 milj. euron lisäkauppahinnan, mikäli JAY saavuttaa sille ostajan kanssa sovitut operatiiviset tavoitteet. CapManin omistusosuus JAY:stä oli ennen kaupan toteutumista 60 %.

Uusi omistuspohja nopeuttaa JAY:n kansainvälistymisstrategian toteutusta ja palveluiden tarjoamista muihin Pohjoismaihin, erityisesti Ruotsiin. JAY:n liiketoiminnan painopiste pysyy ennallaan ja yhtiö keskittyy jatkossakin tarjoamaan palvelujaan suomalaisille ja ruotsalaisille ammattisijoittajille, pankeille ja varainhoitajille.

”Puolueettomalle raportointi-, analyysi- ja tiedonhallintapalveluille on selkeä kysyntä. Yrityskauppa mahdollistaa palvelutarjooman entistä nopeamman kehityksen, mikä näkyy asiakkaillemme entistä monipuolisimpina ja parempina palveluina”, kertoo JAY:n toimitusjohtaja Jani Laitinen.

”JAY on muutamassa vuodessa kasvanut tukiyksiköstä vahvaksi ja itsenäiseksi liiketoiminnaksi. Olen iloinen, että yhtiöllä on nyt uusi koti, jossa jatkaa tällä kehityskaarella”, sanoo CapManin toimitusjohtaja Joakim Frimodig.  

Kaupalla ei ole vaikutusta JAY:n asiakassuhteisiin tai toimintaan. Kaikki nykyiset työntekijät jatkavat kaupan jälkeen JAY:n palveluksessa. Kaupalla ei ole vaikutusta CapMan-konsernin muuhun liiketoimintaan.

Lisätietoja:

Joakim Frimodig, toimitusjohtaja, CapMan Oyj, puh. 050 529 0665 
Jani Laitinen, toimitusjohtaja, JAY Solutions, puh. 040 554 0812 

JAY Solutions

JAY Solutions tarjoaa koostetusti konsolidoitua tietoa sijoitusvarallisuudesta pohjustamaan päätöksentekoa sekä raportointipalvelua. Palvelun asiakkaita ovat pankit, instituutioasiakkaat, varainhoitajat sekä varakkaat yksityishenkilöt.

CapMan

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa yli kolme vuosikymmentä yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä noin viiden miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Olemme sitoutuneita asettamaan tavoitteita hiilidioksidipäästöjemme vähentämiselle Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Tarjoamme lisäksi varainhoitoa. Palveluliiketoimintaamme kuuluu hankinta- ja ostotoiminnan palvelut. CapManin palveluksessa on noin 190 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi