Skip to content

CapMan Infra sijoittaa alankomaalaiseen IT-infrastruktuurin tarjoajaan tavoitteenaan rakentaa pohjoiseurooppalainen datakeskustoimija

09/05/2023

CapMan Infran tiedote
9.5.2023 klo 09:00 EEST

CapMan Infra sijoittaa alankomaalaiseen IT-infrastruktuurin tarjoajaan tavoitteenaan rakentaa pohjoiseurooppalainen datakeskustoimija

Serverius on ensimmäinen osa CapMan Infran suunnitelmaa rakentaa datakeskustoimija, joka pystyisi tarjoamaan Euroopan laajuiset tietoliikenneyhteydet asiakkailleen. Toimijan tavoitteena laajentua pohjoismaihin CapMan Infran paikallismarkkinatuntemuksen avulla.

Serveriuksella on kolme toiminnassa olevaa datakeskusta Alankomaissa ~8 MW kokonaiskapasiteetilla, sekä korkeaa teknistä IT-infrastruktuurin asiantuntemusta. Yhtiö tarjoaa lisäksi muita IT-infrastruktuuripalveluita, kuten yhden Alankomaiden suurimmista IP-verkoista ja yhteenliitettävyyden Alankomaiden kolmanneksi suurimpaan internetin yhdysliikennepisteeseen, SpeedIXiin.  Serveriuksen perusti vuonna 2008 sen nykyinen toimitusjohtaja ja omistaja Gijs van Gemert, ja sillä on nykyään noin 30 työntekijää.

Tämä on ensimmäinen askel rakentaa datakeskustoimija, jonka CapMan Infra aikoo laajentaa Pohjois-Eurooppaan yhteyksien tarjoamiseksi asiakkaille kaikkialle Eurooppaan. CapManin paikallismarkkinatuntemuksen avulla, yhtiö tavoittelee laajentumista pohjoismaihin. Yhtiö tulee keskittymään energian käytön optimointiin, uusiutuvan energian käytön lisäämineen sekä korkeiden toimintastandardien asettamiseen yrityksen toiminnassa ja arvoketjuissa.

”Odotamme innolla, että pääsemme Serveriuksen tiimin kanssa kehittämään tapoja mahdollistaa yrityksen edelleen kasvu näillä jännittävillä markkinoilla. Tämä on tärkeä ensimmäinen askel laajemman kansainvälisen toimijan rakentamisessa”, sanoo CapMan Infran partneri Harri Halonen. ”Yhdessä Serveriuksen kanssa lähdemme kehittämään yhtiön hallintoa ja johtamista, prosesseja sekä toiminnan asiakaskeskeisyyttä, kasvun kiihdyttämiseksi”, Halonen jatkaa.

”Olemme Serveriuksessa iloisia yhteistyöstä CapManin kanssa ja siitä osaamisesta, mitä CapManin tiimi tuo yhtiön seuraavan kasvuvaiheen tueksi. Serverius on viime vuosien aikana käynyt läpi suuren muutoksen. Kumppanuus CapManin kanssa on luonnollinen seuraava vaihe liiketoimintaprosessiemme kehittämiseksi sekä vahvan pohjoiseurooppalaisen toimijan rakentamiseksi. Tiimimme odottaa innolla datakeskuspalvelujemme laajentamista, jotta voimme palvella asiakaskuntaamme vieläkin paremmin. Jatkan omistajana kaupan jälkeen ja yhteistyö CapManin kanssa vahvistaa halukkuuttani sijoittaa pohjoiseurooppalaiseen datakeskustoimijaan myös jatkossa. Tulen edelleen pysymään tiiviisti mukana päivittäisessä liiketoiminnassa”, sanoo Serveriuksen toimitusjohtaja Gijs van Gemert.

Sijoitus on CapMan Nordic Infrastructure II -rahaston kolmas sijoitus, jota edeltävät sijoitukset Skarta Energyyn ja Napieriin.

Lisätietoja:

Harri Halonen, partneri, CapMan Infra, p. +46 768 710 062

Tietoa CapManista

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa yli kolme vuosikymmentä yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä viiden miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Olemme asettaneet tavoitteita hiilidioksidipäästöjemme vähentämiselle Pariisin ilmastosopimuksen 1,5°C skenaarion mukaisesti. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Tarjoamme lisäksi varainhoitoa. Palveluliiketoimintaamme kuuluu hankinta- ja ostotoiminnan palvelut. CapManin palveluksessa on noin 180 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi 

Tietoa Serveriuksesta

Serverius on alankomaalainen IT-infrastruktuurin tarjoaja, joka tarjoaa operaattori-, colocation-datakeskus-, DDoS-suojaus- ja S3-tietovarastopalveluita. Käyttäjiimme kuuluu muun muassa suuria verkkoalustoja, eurooppalaisia datakeskuksia, Internet-palveluntarjoajia ja pilvipalveluiden tarjoajia. Kaikenlaiset yritykset tarjoavat käyttäjilleen laadukkaita ja suojattuja verkkoinfrastruktuuripalveluita Serveriuksen kautta.