Skip to content

CapMan Hotels II -rahasto ja Lapland Hotels laajentavat Lapland Hotels Oulua

03/11/2023

CapMan Real Estate lehdistötiedote
3.11.2023 klo. 10:00

CapMan Hotels II -rahasto ja Lapland Hotels laajentavat Lapland Hotels Oulua

CapMan Hotels II -rahasto on allekirjoittanut sopimuksen KOY Oulun Kuvernöörin ostamisesta aikeenaan saneerata nykyisin toimistokäytössä oleva rakennus osaksi Lapland Hotels Oulua. Saneerauksen myötä hotellin huonekapasiteetti kasvaa 95 huoneella. Sijoituksella CapMan Real Estate lisää kapasiteettia Oulun hotellimarkkinaan ja vastaa markkinoilla vallitsevaan voimakkaaseen kysytään.

KOY Oulun Kuvernööri on viisikerroksinen toimistokiinteistö, jonka vuokrattava kiinteistöala on 5 657 m2. Kiinteistö sijaitsee Lapland Hotels Oulun vieressä ollen samaa rakennuskompleksia. CapMan Real Estaten suunnitelmana on toteuttaa kiinteistössä perusteellisen saneeraus, jonka yhteydessä kiinteistö muunnetaan hotellikäyttöön ja vuokrataan pitkäaikaisesti Lapland Hotels Oululle. Saneerauksessa rakennukset yhdistetään ja luodaan yksi 250 huoneen hotellikokonaisuus, jossa myös ravintoloiden ja neuvotteluhuoneiden määrää kasvatetaan. Samassa yhteydessä myös nykyisen hotellin katutason tiloja remontoidaan osittain. Saneerauksessa ympäristö- ja vastuullisuusasiat ovat keskiössä. Uuden kiinteistön osalta saneerauksen jälkeen tavoitellaan BREEAM In-Use ympäristösertifikaattia tasolla erittäin hyvä (Very Good).

”Oulun hotellimarkkina on mielestämme kiinnostava, ja olemme ilolla mukana edelleen kehittämässä Lapland Hotels Oulua. Suunniteltu laajennus mahdollistaa hotellin operatiivisen tehokkuuden lisäämisen sekä luo mahdollisuudet vastata markkinan kovaan kysyntään kasvattamalla jo erittäin hyvin toimivaa hotellikonseptia”, kommentoi CapMan Real Estaten partneri, Juhani Erke.

”Saneerauksen yhteydessä suurin osa uusista huoneista tullaan varustamaan konseptiimme olennaisesti kuuluvilla saunoilla, ison valopihan valjastamme tapahtumien käyttöön ja laajennamme myös kokoustiloja. Samassa yhteydessä uudistamme myös nykyistä hotellia. Näin hotellistamme tulee entistäkin kiinnostavampi. Vuonna 2017 alkanut ja nykyään 3 hotelliamme koskeva yhteistyö CapManin kanssa on ollut kaikin puolin toimivaa ja olemme tyytyväisiä, että pääsemme aloittamaan tätä uutta kehitysprojektia juuri CapManin kanssa”, sanoo Lapland Hotelsin toimitusjohtaja, Ari Vuorentausta.

Kaupan odotetaan toteutuvan ja saneerauksen alkavan noin vuoden kuluttua, kun hanke on saanut tarvittavat viranomaisluvat.

CapMan Real Estaten hallinnoima kiinteistövarallisuus on tällä hetkellä noin 4,2 miljardia euroa. Kiinteistösijoitustiimissä työskentelee yli 70 kiinteistösijoittamisen ammattilaista Helsingissä, Jyväskylässä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Lontoossa.

Lisätietoja:

Juhani Erke, partneri, CapMan Real Estate, puh. +358 50 549 5104

Ari Vuorentausta, toimitusjohtaja, Lapland Hotels, puh. +358 400 419 896, ari.vuorentausta@laplandhotels.com

CapManista

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa yli kolme vuosikymmentä yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä 5,1 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille mahdollistamalla muutoksia rahastojemme sijoituskohteissa. Esimerkkinä tästä olemme asettaneet tavoitteita hiilidioksidipäästöjemme vähentämiselle Pariisin ilmastosopimuksen 1,5°C skenaarion mukaisesti. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Tarjoamme lisäksi varainhoitoa. Palveluliiketoimintaamme kuuluu hankinta- ja ostotoiminnan palvelut. CapManin palveluksessa on noin 190 ammattilaista Helsingissä, Jyväskylässä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi

Lapland Hotels & Safaris -matkailukokonaisuudesta

Lapland Hotels & Safaris -matkailukokonaisuus tarjoaa pohjoisen elämyksiä kaikille aisteille. Sen muodostavat Suomen suurin yksityinen hotelliketjuLapland Hotels, Pohjoismaiden suurin ohjelmapalveluyritysLapland Safaris Group OyjaLapland Ski Resorts.Koko konserni työllistää yhteensä noin 1 700 henkeä.

Lapland Hotelsiinkuuluu 19 hotellia, yli 2 400 huonetta ja huoneistoa sekä reilu 10 000 ravintolapaikkaa ympäri Suomen: Ylläksellä, Levillä, Saariselällä, Rovaniemellä, Oloksella, Luostolla, Kilpisjärvellä, Pallaksella ja Hetassa sekä Helsingissä, Tampereella, Oulussa ja Kuopiossa.

Lapland Safaris tarjoaa ainutlaatuisia luontoaktiviteetteja Lapin viidessä kohteessa: Rovaniemellä, Ylläksellä, Saariselällä, Levillä ja Luostolla. 

Lapland Ski Resorts muodostuu viidestä hiihtokeskuksesta, jotka sijaitsevat Ylläksellä, Luostolla, Oloksella, Pallaksella ja Rovaniemellä.

www.laplandhotels.com,www.laplandsafaris.com