Skip to content

CapMan Social Real Estate -rahasto sijoittaa päiväkoti- ja koulukiinteistöön Helsingin Hietalahdessa, jatkaa varainhankintaa

11/01/2024

CapMan Real Estate lehdistötiedote
11 tammikuuta 2024 klo 9.00

CapMan Social Real Estate -rahasto sijoittaa päiväkoti- ja koulukiinteistöön Helsingin Hietalahdessa, jatkaa varainhankintaa

Vasta perustettu yhteiskuntakiinteistöihin sijoittava CapMan Social Real Estate -rahasto (CMSRE) tekee ensimmäisen sijoituksensa sijoittaessaan kahteen päiväkoti- ja yhteen koulukiinteistöön Helsingin keskustassa. Kahdessa rakennuksista toimii Ranskalainen Jules Verne -koulu ja leikkikoulu, ja yksi rakennuksista tulee remontin valmistuttua toimimaan tilana Helsingin kaupungin päiväkodille. Kaikissa kolmessa rakennuksessa on pitkäaikaiset vuokrasopimukset. Rakennuksiin hankitaan energiatodistukset, jolloin kiinteistöistä tulee EU-taksonomian mukaisia. Ensimmäisen investointinsa jälkeen rahasto jatkaa varainhankintaa tavoitellen 500 miljoonan euron sijoitussitoumuksia ja lähes 1 miljardin euron kokonaissijoituskapasiteettia tulevina vuosina.

Kaikki kolme historiallista rakennusta on vuokrattu pitkillä vuokrasopimuksilla. Rakennukset sijaitsevat samassa korttelissa Helsingin keskustassa Hietalahdentorin lähellä erinomaisten liikenneyhteyksien varrella. Kaksi rakennusta remontoitiin vastikään modernien standardien mukaisesti ja ne on vuokrattu pitkäaikaisella sopimuksella ranskalaiselle Jules Verne -koululle ja leikkikoululle. Kolmas, Helsingin kaupungin päiväkotikäyttöön tarkoitettu rakennus, käy parhaillaan läpi perusteellista remonttia, jonka odotetaan valmistuvan vuonna 2025. Rakennuksissa on tilat noin 350:lle ympäröivillä alueilla asuvalle lapselle.

Rakennuksissa tehdään energiansäästötoimia ja esteettömyyteen liittyviä parannuksia. Jokaiselle rakennukselle hankitaan energiatodistus, minkä jälkeen kiinteistöt ovat EU-taksonomian mukaisia. Kiinteistöt tavoittelevat LEED ympäristöluokitusjärjestelmän mukaisia Gold -tason sertifiointeja (olemassa olevat rakennukset, käyttö ja kunnossapito, koulut, rakennussuunnittelu ja rakentaminen).

”Olemme erittäin iloisia voidessamme sijoittaa näihin kolmeen keskeisellä paikalla sijaitsevaan kiinteistöön, jotka ovat Social Real Estate -rahastomme ensimmäinen sijoitus. Opetuskäyttöön tarkoitetut kiinteistöt ovat yksi CMSRE-rahaston pääasiallisista kohdesektoreista, ja kiinteistöt sopivat hyvin rahaston sijoituskriteereihin ja strategiaan. Odotamme, että pääsemme tekemään pitkäaikaista yhteistyötä kiinteistöissä varhaiskasvatuksen alalla toimivien kahden vuokralaisen kanssa ja tarjoamaan hienot ja toimivat tilat lapsille ja henkilökunnalle. Ympäröivän Hietalahden alueen odotetaan kehittyvän suotuisasti tulevaisuudessa, mikä parantaa kohteiden laatua entisestään”, sanoo CapMan Real Estaten sijoitusjohtaja Aleksi Konsti.

CapMan osti kiinteistöt HGR Property Partnersilta.

CMSRE jatkaa varainhankintaa ja etsii uusia sijoituskohteita

Sijoitus on CMSRE-rahaston ensimmäinen. Rahasto jatkaa varainhankintaa tavoitellen 500 miljoonan euron sijoitussitoumuksia ja lähes 1 miljardin euron kokonaissijoituskapasiteettia tulevina vuosina. Rahasto pyrkii rakentamaan hajautetun salkun, joka sisältää yhteiskuntakiinteistöjä Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa ja Norjassa.

CMSRE sijoittaa kiinteistöihin, joita käytetään tärkeiden julkisten palveluiden tarjoamiseen esimerkiksi terveydenhuollon, koulutuksen, kunnallisten palveluiden ja pelastustoimen aloilla. Pitkäaikaista arvon kasvua luodaan pitkäaikaisilla vuokralaissuhteilla, aktiivisella vuokrauksella, käyttökulujen hallinnalla, kohdennetuilla investoinneilla ja ESG parannuksilla.

”Pohjoismaat ovat houkutteleva sijoitusmarkkina, jossa yhteiskuntakiinteistöihin tehtävien sijoitusten volyymin nähdään kasvavan nopeasti. Jatkamme varainhankintaa ja etsimme aktiivisesti sijoitusmahdollisuuksia kautta Pohjoismaiden, jossa jokainen maa tarjoaa ainutlaatuisia yhteiskuntakiinteistöihin liittyviä mahdollisuuksia”, sanoo CapMan Real Estaten Managing Partner ja johtaja Mika Matikainen.

Rahasto on luokiteltu EU:n kestävän rahoituksen tiedonantoasetuksen artiklan 8 mukaiseksi rahoitustuotteeksi. Rahasto on saksalainen erikoissijoitusrahasto ja se on ensisijaisesti suunnattu saksalaisille institutionaalisille sijoittajille. Vaihtoehtorahaston hoitajana (AIFM) toimii HANSAINVEST Hanseatische Investment-Gesellschaft mbH. CapMan Real Estate toimii rahaston neuvojanantajana.

CapMan Real Estaten hallinnoima kiinteistövarallisuus on tällä hetkellä noin 4,2 miljardia euroa. Kiinteistösijoitustiimissä työskentelee yli 70 kiinteistösijoittamisen ammattilaista Helsingissä, Jyväskylässä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Lontoossa.

Lisätietoja:

Aleksi Konsti, sijoitusjohtaja, CapMan Real Estate, +358 400 815 123

Mika Matikainen, managing partner, CapMan Real Estate, +358 40 519 0707

CapManista

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa yli kolme vuosikymmentä yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä noin viiden miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Esimerkkinä tästä olemme asettaneet tavoitteita hiilidioksidipäästöjemme vähentämiselle 1,5°C skenaarion mukaisesti, tieteeseen perustuvia päästövähennystavoitteita edistävän SBTi (Science Based Targets initiative) -aloitteen alla. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Tarjoamme lisäksi varainhoitoa. Palveluliiketoimintaamme kuuluu hankinta- ja ostotoiminnan palvelut. CapManin palveluksessa on noin 180 ammattilaista Helsingissä, Jyväskylässä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi