Skip to content

CapMan Real Estate ostaa Seminaarin koulun Hämeenlinnan keskustassa

15/02/2024

CapMan Real Estate lehdistötiedote
15.2.2024 klo. 15:00

CapMan Real Estate ostaa Seminaarin koulun Hämeenlinnan keskustassa

CapMan Nordic Real Estate III -rahasto (CMNRE III) ostaa Hämeenlinnassa sijaitsevan Seminaarin koulun Kaurialan rakennukset ja tontin Suomen Yliopistokiinteistöiltä. Seminaarin koulu sijaitsee Hämeenlinnassa, Kaurialan kaupunginosassa ja se on Hämeenlinnan suurin alakoulu noin 750 oppilaallaan. Kiinteistö on kokonaisuudessaan vuokrattu pitkäaikaisella vuokrasopimuksella Hämeenlinnan kaupungille. Sijoitus tukee rahaston strategiaa erittäin hyvin johtuen sen keskeisestä sijainnista ja pitkäaikaisesta vuokrasopimuksesta. CapMan Real Estaten suunnitelmissa on muun muassa peruskorjata yksi rakennuksista sekä parantaa muiden rakennusten energiatehokkuutta ja esteettömyyttä.

Seminaarin koulun kiinteistö Kaurialassa koostuu kahdeksasta rakennuksesta, jotka on rakennettu eri ajankohtina vuosien 1930–1984 välillä. Kiinteistöä vuokraa Hämeenlinnan kaupunki pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Suurin osa kiinteistön rakennuksista on käynyt läpi peruskorjauksen viime vuosien aikana. Vuonna 1953 valmistuneessa rakennuksessa on tällä hetkellä käynnissä Hämeenlinnan kaupungin kanssa sovittu peruskorjausprojekti, jonka CapMan Real Estate tulee saattamaan loppuun, kuten muutkin jo sovitut investoinnit ja korjaukset. Lisäksi CapMan Real Estate suunnittelee kiinteistöihin energiansäästöinvestointeja, tavoitteenaan parantaa kiinteistöjen energialuokkaa, sekä kiinteistön esteettömyyteen liittyviä parannustoimenpiteitä. Tarkoituksena on hakea kiinteistöille parannustoimenpiteiden jälkeen käytönaikaista BREEAM ympäristöluokitusta tavoitellen vähintään tasoa erittäin hyvä.

Kiinteistön yhteyteen ja hankittavaan kokonaisuuteen kuuluu myös rakentamaton tontti, joka on yleiskaavassa merkitty asumiseen tarkoitetuksi alueeksi. CapMan Real Estate on sopinut käyvänsä kuluvan kevään aikana Hämeenlinnan kaupungin kanssa keskustelua alueen kehittymistä tukevista tontin kehitysmahdollisuuksista.

”Olemme erittäin tyytyväisiä tähän sijoitukseen ja se sopii rahastomme sijoitusstrategiaan hyvin. Hämeenlinnan suurimpana alakouluna ja sen keskeisellä sijainnilla Seminaarin koulu on Hämeenlinnan kaupungille strategisesti tärkeä kohde. Tavoitteenamme on edelleen kehittää kiinteistöä koulukäytössä yhdessä Hämeenlinnan kaupungin kanssa palvelemaan alueen oppilaita ja opettajia pitkälle tulevaisuuteen, johon pitkä vuokrasopimus antaa hyvät edellytykset”, kommentoi CapMan Real Estaten sijoitusjohtaja, Aleksi Konsti.

”Olemme tyytyväisiä yhteistyön käynnistymisestä CapMan Real Estaten kanssa. Meille on tärkeää, että hyvä kumppani huolehtii palveluihimme liittyvän rakennuksen erittäin hyvästä kunnosta”, sanoo Hämeenlinnan kaupungin kaupunkirakennejohtaja Tarja Majuri.

”On hienoa, että Hämeenlinnan kaupunki saa kehittävän toimijan uudeksi vuokranantajaksi. Seminaarin koulun kokonaisuus ei vastannut enää SYKin kiinteistöstrategiaa, joten päätimme luopua omistuksesta. Olemme tyytyväisiä, että koulu siirtyy osaksi CapMan Real Estaten salkkua”, toteaa Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Sanna Sianoja.

Sijoitus on pohjoismaihin sijoittavan CapMan Nordic Real Estate III rahaston 14:sta. CapMan Real Estaten hallinnoima kiinteistövarallisuus on tällä hetkellä noin 4,2 miljardia euroa. Kiinteistösijoitustiimissä työskentelee yli 70 kiinteistösijoittamisen ammattilaista Helsingissä, Jyväskylässä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Lontoossa.

Lisätietoja:

Aleksi Konsti, sijoitusjohtaja, CapMan Real Estate, puh. +358 400 815 123

CapManista

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa yli kolme vuosikymmentä yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä noin viiden miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Esimerkkinä tästä olemme asettaneet tavoitteita hiilidioksidipäästöjemme vähentämiselle 1,5°C skenaarion mukaisesti, tieteeseen perustuvia päästövähennystavoitteita edistävän SBTi (Science Based Targets initiative) -aloitteen alla. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Tarjoamme lisäksi varainhoitoa. Palveluliiketoimintaamme kuuluu hankinta- ja ostotoiminnan palvelut. CapManin palveluksessa on noin 180 ammattilaista Helsingissä, Jyväskylässä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi