Skip to content

Erikoissijoitusrahasto CapMan Nordic Property Income Fund myy asuinkiinteistön Kööpenhaminassa

19/03/2024

CapMan Real Estate lehdistötiedote
19.3.2024 klo. 9:00

Erikoissijoitusrahasto CapMan Nordic Property Income Fund myy asuinkiinteistön Kööpenhaminassa

Erikoissijoitusrahasto CapMan Nordic Property Income Fund (“CMNPI”) myy modernin, erinomaisella alueella Kööpenhaminassa sijaitsevan asuinkiinteistön, Søllerødgade 15–19:sen.

Alun perin vuonna 2017 rakennettu kiinteistö sijaitsee halutulla Nørrebron alueella Kööpenhaminan keskustassa. Rahasto hankki kiinteistön vuonna 2020 ja myy sen nyt tanskalaiselle kiinteistösijoittajalle SF FORElle.

“Søllerødgade 15–19 on laatukiinteistö huippusijainnissa Nørrebron alueella. Kyseisen tyyppinen matalatuottoinen asuinkiinteistö ei kuitenkaan ole täysin linjassa CMNPI-rahaston pitkäaikaisen strategian kanssa. Siksi päädyimme testaamaan kiinnostusta markkinoilla ja olemme iloisia siitä, että irtaudumme kiinteistöstä nyt SF FORElle. CMNPI-rahaston suunnitelmissa on jatkaa sijoittamista tasaista vuokrakassavirtaa tuottaviin kiinteistöihin, jotka osoittavat likviditeettiä kautta markkinasyklien ja mahdollistavat aktiivisen arvonluonnin portfoliossamme. Suur-Kööpenhamina tulee jatkossakin oleman keskeinen alue tuleville sijoituksillemme Tanskassa,” kertoo CapMan Real Estaten sijoitusjohtaja Hasse Wulff.

“Irtautumalla Søllerødgadesta pystyimme hyödyntämään vakautuvaa sijoitusmarkkinaa ja markkinoiden korkeaa kysyntää laadukkaista asuinkiinteistöistä. Kohteen realisointi yli rahaston tuottotavoitteiden luo meille mahdollisuudet jatkaa aktiivista sijoituslähestymistapaamme, jossa luomme lisäarvoa osuudenomistajille aktiivisella kiinteistösalkunhallinnalla ja etsien yhä korkeammin tuottavia sijoituksia,” kertoo CMNPIn nuorempi rahastojohtaja Oskari Isolauri.

CapMan Real Estaten omistusaikana kiinteistö on saavuttanut käytönaikaisen DGNB ympäristösertifikaatin tasolla kulta.

CMNPI-rahasto on erikoissijoitusrahasto, joka palauttaa sijoittajille vähintään 75 % kassavirrasta vuosittain. Rahastolla on vakiintunut vastuullisuusstrategia ja se saavutti neljän tähden luokituksen vuoden 2023 GRESB* arvioinnissa. Rahasto keskittyy sijoituksissaan erityisesti tasaista vuokrakassavirtaa tuottaviin kiinteistöihin kuten kevyisiin teollisuus- ja varastokiinteistöihin, moderneihin toimistoihin, tarvevetoisiin vähittäiskauppakohteisiin sekä megatrendien tukemiin asumisen erikoiskiinteistöihin.  Erityisesti pitkäaikaisten kasvunäkymien tukemissa pohjoismaisissa kaupungeissa sijaitsevat likvidit kiinteistöt kiinnostavat. Rahasto on avoin uusille merkinnöille neljä kertaa vuodessa ja tavoittelee 7 % vuosittaista tuottoa.**

CapMan Real Estate hallinnoima kiinteistövarallisuus on tällä hetkellä noin 4,2 miljardia euroa. Kiinteistösijoitustiimissä työskentelee noin 80 kiinteistösijoittamisen ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Lontoossa.

* GRESB arvioi ja vertailee kiinteistöjen ESG-kehitystä maailmanlaajuisesti, ja siitä on tullut suosittu vertailukohta omaisuudenhoitajille ja sijoittajille rahastojen ja yritysten ESG-tuloksissa. GRESB arvioi yrityksen vastuullisuuden tason tähdillä 1-5.

** Historiallinen tuotto ei ole takuu tulevista tuotoista.

Lisätietoja:

Hasse Wulff, sijoitusjohtaja, CapMan Real Estate, +45 4013 0433

Oskari Isolauri, nuorempi rahastonjohtaja, CMNPI, +358 50 569 1276

CapManista

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa yli kolme vuosikymmentä yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli 5 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille mahdollistamalla muutoksia rahastojemme sijoituskohteissa. Esimerkkinä tästä olemme asettaneet tavoitteita hiilidioksidipäästöjemme vähentämiselle Pariisin ilmastosopimuksen 1,5°C skenaarion mukaisesti ja sitoutuneet nettonollapäästöihin vuoteen 2040 mennessä. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueemme kattavat kiinteistö-, infrastruktuuri- ja luonnonvarasijoittamisen, sekä vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin. Tarjoamme lisäksi varainhoitoa. Palveluliiketoimintaamme kuuluu hankinta- ja ostotoiminnan palvelut. CapManin palveluksessa on noin 200 ammattilaista Helsingissä, Jyväskylässä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi