Skip to content

CapMan irtautuu osittain MQ Holding AB:sta yhtiön pörssilistautumisen yhteydessä

18/06/2010

CapMan lehdistötiedote 18.6.2010 kello 8.55

CapMan irtautuu osittain MQ Holding AB:sta yhtiön pörssilistautumisen yhteydessä

 

Not for distribution in the US, Canada, Australia or Japan or in any other country in which distribution or publication would be illegal.

 

CapManin hallinnoimat rahastot ovat myyneet 6,8 miljoonaa kappaletta kohdeyrityksensä MQ Retail AB:n (”MQ”) osakkeita MQ:n listautumisannin yhteydessä. MQ:n osakkeen hinta oli 32 ruotsin kruunua per osake ja yhtiön markkina-arvo oli noin 1,1 miljardia kruunua. Osakeanti ylimerkittiin selvästi. Rahastojen osittaisella irtautumisella MQ:sta ei ole vaikutusta CapMan Oyj:n vuoden 2010 tulokseen, koska irtautuvat rahastot eivät vielä ole voitonjaon piirissä.  

 

MQ on yksi Ruotsin johtavista merkkivaateketjuista. Yhtiöllä on 106 myymälän verkosto, jonka valikoimassa on ketjun omia ja muita tuotemerkkejä naisille ja miehille.

 

”CapManista tuli MQ:n pääomistaja vuonna 2006 ja yhtiö on kehittynyt suotuisasti omistusaikanamme. Runsaan neljän vuoden kehitystyön jälkeen uskomme, että MQ on nyt toimintamallinsa ansiosta hyvissä kilpailuasemissa ja että listautuminen tukee yhtiötä sen pohjoismaisen kasvustrategian toteuttamisessa. Olemme myös hyvin tyytyväisiä voidessamme kertoa, että kiinnostus MQ:ta kohtaan on ollut vahvaa niin Ruotsissa kuin kansainvälisesti”, sanoo CapManin partneri ja MQ:n hallituksen jäsen Göran Barsby.

 

CapManin hallinnoimien rahastojen CapMan Buyout VIII:n sekä CapMan Equity VII A, B ja Swedenin omistusosuus MQ:sta oli ennen listautumista yhteensä 52 % ja listautumisen jälkeen se on 28 % (ei sisällä ylimerkintäoptiota[1]). Rahastojen haltuun jääviä osakkeita koskee kuuden kuukauden mittainen lock up eli myyntikieltojakso. MQ maksaa listautumisen yhteydessä jäljellä olevat mezzanine-lainansa CapMan Mezzanine IV ja Finnmezzanine III B -rahastoille.

 

CapManin rahastojen osittainen irtautuminen ja mezzanine-lainojen takaisinmaksu siirtävät irtautuvia rahastoja lähemmäs voitonjakoa, mutta eivät muuta aiemmin annettua ohjeistusta rahastojen voitonjakoon siirtymisen aikataulusta.

 

Kaupankäynti MQ:n osakkeilla alkaa Tukholma pörssissä (NASDAQ OMX Stockholm) tänään 18.6.2010. Osakkeiden kaupankäyntitunnus on ”MQ”.

 

Lisätietoja:

Göran Barsby, partneri, CapMan Buyout, p. +46 8 545 854 79 tai +46 734 40 84

 

CapMan www.capman.com

CapMan on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia vaihtoehtoisen sijoitusluokan toimijoita ja hallinnoi noin 3,6 miljardin euron pääomia rahastoissaan. Yhtiöllä on kuusi sijoitusaluetta (CapMan Buyout, CapMan Technology, CapMan Life Science, CapMan Russia, CapMan Public Market ja CapMan Real Estate), joista jokaisesta vastaa oma sijoitustiimi. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastot. Yhteensä CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Moskovassa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiön B-osake on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.  

 

MQ Holding AB www.mq.se

MQ on yksi Ruotsin johtavista merkkivaateketjuista. MQ:n omista merkkituotteista ja muista muodin merkeistä koostuva valikoima tarjoaa naisille ja miehille huippumuotia houkuttelevissa myymälöissä. MQ:lla on tällä hetkellä 106 myymälää, ja ketjun pyrkimyksenä on saavuttaa asema Pohjoismaiden johtavana merkkivaateketjuna.

 

NOT FOR RELEASE, DIRECTLY OR INDIRECTLY, IN THE UNITED STATES OF AMERICA, AUSTRALIA, CANADA OR JAPAN. THE SECURITIES REFERRED TO HEREIN HAVE NOT BEEN AND WILL NOT BE REGISTERED UNDER THE US SECURITIES ACT OF 1933, AS AMENDED (THE ”SECURITIES ACT”), AND MAY NOT BE OFFERED OR SOLD IN THE UNITED STATES OR TO US PERSONS UNLESS THE SECURITIES ARE REGISTERED UNDER THE SECURITIES ACT, OR AN EXEMPTION FROM THE REGISTRATION REQUIREMENTS OF THE SECURITIES ACT IS AVAILABLE.  NO PUBLIC OFFERING OF THE SECURITIES WILL BE MADE IN THE UNITED STATES.


[1] Tarjous sisältää 16 542 578 osaketta. Näiden lisäksi CapMan ja eräät muut omistajat ovat sitoutuneet myymään osakkeita määrän, joka kattaa tarjouksen mahdollisen ylimerkintäoption, ja joka on 15 % tarjouksen koosta.